Det er vigtigt at være forberedt på, at det værste kan ske. Selvom ingen ønsker at stå i en situation, hvor der opstår brand på arbejdspladsen, er det desværre en reel risiko, der er alle steder. Med en brandalarm til erhverv er I lidt bedre stillet, hvis uheldet skulle være ude. På den måde kan I sørge for, at man ved brand får alle advaret i tide, så man kan nå ud i sikkerhed, og branden kan begrænset til materielle skader.

Der er nogle lidt andre ting, man er nødt til at tage højde for, når det handler om brandsikring af erhvervslokaler, end der er hjemme i privaten. Det indebærer blandt andet, at der selv i ubemandede rum advares til en ekstern kilde, så lokaler ikke vil nå at brænde ned, uden nogen vil opdage det, fordi alarmen ganske enkelt ikke bliver hørt. Brandalarmer i erhvervslokaler er altså en tand mere komplekse end den røgalarm, man typisk hænger op i loftet hjemme.

Forskellige typer brandalarmer

En brandalarm er ikke bare en brandalarm. Der findes adskillelige typer, og de har alle forskellige fokuspunkter og ting, de tager højde for. To af de mest gængse systemer, der findes, er:

Den intelligente brandalarm. Denne type brandalarm fungerer således, at den ved aktivering vil sørge for, at der bliver tilkaldt personale, der er uddannet i brandhåndtering, så der hurtigst muligt kan blive handlet ved en eventuel brand. Desuden tilkaldes brandvæsenet automatisk, så professionelt personale hurtigst muligt kan tage over.

En automatisk brandalarm. Denne type er den mest anvendte alarm i erhverv. Det er en alarm, der registrerer røg- og varmeændringer i lokalet, og på den måde vil den aktiveres, hvis der opstår brand i nærheden. Alarmen vil alarmere den lokale brandstation, så der hurtigst muligt vil blive sendt hjælp, uanset om alarmen aktiveres i eller uden for almindelig arbejdstid.