Sommeren er lige ved at være der! Inden længe er der industriferie og folk skal nyde livet i ugevis fra hjemmet – hvis ikke de drager ud i verden på ferie vel at mærke.

For mange familier er havearbejde dog ikke noget, de selv ønsker at bruge deres tid på. Det er trods alt hyggeligere at stå ved grillen eller slikke sol, nu den endelig er her. Derfor kan det give god mening et bestille en alsidig havemand, der kan klare alt det ’grønne’.

Det kan din havemand hjælpe med

En professionel havemand kan klare store mængder havearbejde på relativt koret tid – takket være erfaring og udstyr.

Når man bestiller en havemand, er det ofte fordi, man søger hjælp til at få plejet de større områder. Derfor ringer man typisk efter hjælp til f.eks. hækklipning eller græsslåning, som er store områder, der – når de er under kontrol – tegner billedet af en velplejet have.

Det er dog ikke altid, det kun er disse områder, man skal bruge hjælp til. For hvad nu hvis man er i en situation, hvor græsset er tørt, træt og slet ikke vil gro? I sådanne tilfælde, skal din havemand ud og se på de vækstbetingelser, som plænen har. Måske græsset skal have bekæmpet ukrudt eller gødes for bedre næringsvilkår? Måske PH-værdien skal undersøges med en jordbundsanalyse? Uanset hvad, er dette et af de øvrige områder, som din havemand kan hjælpe dig med. Det er trods alt kønnere med en grøn og frodig græsplæne end en kedelig omgang jord.

Op til trætoppen

Selvom man ofte ser havemænd bevæge sig tæt ved jorden, hvor de tager sig af plæne, hæk, buske og bede, kan de sagtens hjælpe til i trætoppen.

Hvis træer bliver syge, skygger for huset eller er gamle og i fare for at falde ned, kan beskæring være på sin plads. På den måde kan man få mere lys omkring sin bolig, ligesom den visuelle oplevelse af haven bliver bedre.

Det er altid godt at bruge en professionel til beskæringsopgaver højt oppe, da der er tale om håndtering af maskiner og redskaber, som kan være farlige.

Generelt kan en dygtig havemand klare næsten alle opgaver i haven, så kontakt din lokale for at høre mere.