Foråret er endelig over os, hvilket er en kærkommen påmindelse om, at sommeren er på vej. Hvis vejret arter sig betyder det også, at mange af os skal tilbringe mange timer i haven i løbet af de næste måneder. Men er haven klar til de n nye sæson? Og hvad hvis man slet ikke er et udpræget have-menneske?

I næste afsnit guide vi dig til at skabe en pæn og praktisk have med bl.a. havefliser. Det handler nemlig om at gøre det så let for sig selv, som muligt.

Gør havearbejdet lettere

Godt nok er der nogle, måske mest den ældre del af befolkningen, som nyder havearbejde og nærmest bruger det som en form for afslappende terapi. Men for travle børnefamilier er haven som oftest noget man gerne vil nyde om sommeren, men ikke noget man ønsker at skulle lægge for mange kræfter i.

I stedet for at anlægge en kæmpe græsplæne med masser af bede, kan man i stedet vælge praktiske havefliser. De er lette at holde og kræver langt fra den samme indsats som en stor grøn græsplæne. For at haven også får lidt hygge kan man plante store planter i praktiske potter eller lave højbede i kasser, alt sammen noget der er langt mere tilforladeligt, når det kommer til at holde ned for ukrudt og lignende.

Har I børn, kan det også være en god idé at lade børnene få noget legetøj i haven – så går det hele lidt lettere. Gynger, legehuse og sandkasser behøver ikke at være det rene plastichelvede – man kan sagtens få pæne og nydelige udgaver i træ. Hele familien vil med stor sandsynlighed også sætte stor pris på en lækker hængekøje i skyggen, et hyggeligt grillområdet og komfortable solsenge til den ekstra varme dage.