Du er måske gået i gang med at finde ud af at renovere din bolig, men du har pludselig fået en masse spørgsmål. Heldigvis er i ikke kommet i gang endnu, men i er undervejs med planlægningen, men det er som om, at det er lidt sværere, end du havde tænkt. Der er pludselig en masse ting, som i skal blive enige om, og der er en masse ting, der skal være styr på, inden du går i gang med at bygge og renovere. Heldigvis har i jo tid, og det er langt bedre at planlægge renoveringen grundigt, end at gå i gang med et projekt og så finde ud af, at der er mange fejl. Her kan vi give dig nogle råd til, hvordan du kan håndtere planlægningen af jeres renovering allerbedst.

Vigtigt med en plan

Det er vigtigt, at I har en plan, så det er bedre at vente og sætte renoveringen på pause, end bare at gå i gang. En økonomisk plan er også vigtig, fordi det er vigtigt, at I ved, hvor mange penge i ønsker at bruge på projektet, og hvor mange som i har til rådighed. Ønsker i et kæmpe renoveringsprojekt på én gang og få det hele overstået samtidig, kan det være, at i ikke selv har en stor nok opsparing til at kunne klare hele det projekt, men i kan finde en låneguide på denne side. I kan naturligvis også dele jeres projekt op i flere ”runder”, men det kan også være besværligt.

Start med et rum

Det kan selvfølgelig være, at i ønsker nyt gulv overalt, men det kan være smart at tage et rum til at starte med. Det kan være, at i har aftalt, at køkkenet er det første rum, der skal renoveres. Det er nemlig en behagelig følelse for jer begge at se køkkenet stå færdigt, og det kan også være en slags motivation. Det er selvfølgelig ikke nemt, når huset renoveres, og det kan være en lidt stressende tid, hvis det er et stort arbejde, som i går i gang med. Dog er det altid det hele værd, når du ser, hvordan huset står efter renoveringen.

Tal med håndværkere

Der kan være mange ting, som i ikke selv kan finde svar på, og her er det vigtigt, at i taler med nogle, der har kendskab til området.