Er din græsplæne gul og livløs i stedet for grøn og livlig? Selv for den mest rutinerede og passionerede havemand kan det ske, at haven mister sin farve og glød. Derfor er det også forståeligt, at personer, der ikke just har grønne fingre, synes at det er udfordrende at holde sine grønne arealer eller have i god og levende stand. Heldigvis for dig, om så du er hjemmevant i haven eller ej, kan du læse med videre i artiklen her og få vores råd til at få farve på haven igen. 

Den grønne plæne 

Hvis du har en have, så har du med stor sandsynlighed også en græsplæne. Græsplænen fylder også typisk en stor del af haven, hvorfor tilstanden og farven på den har en stor betydning for, hvor velplejet din have ser ud som helhed. Derfor kan du med fordel påbegynde en god plejerutine for din plæne, hvilket Havenhandels græsplæne kalender kan være meget behjælpelig med. Med kalenderen får du et overblik over året græsplænens årlige cyklus. December, januar og februar kræver ikke meget aktion fra dig, men den resterende del af året kan du følge kalenderen for at holde din plæne i grøn og god stand. 

Oprydning og udlugning 

Som man kan se på kalenderen, så har græsplænen godt af blandt andet ukrudtsbekæmpelse og mosbekæmpelse, men dette gør sig også gældende i resten af haven. På grund af det fugtige klima vi har i Danmark, så har mos, alger og anden uønsket bevoksning gode vilkår. Sådanne belægninger og bevoksninger er dog ikke meget klædelige eller kønne, så du kan hjælpe din haves udseende godt på vej ved at fjerne dem med dertil egnede midler eller god gammeldags knofedt. Hvad du får af haveaffald herfra eller fra andet havearbejde som eksempelvis beskæring af planter, bør du også hurtigt rydde af vejen for at holde haven skøn at se på.