Har I planer om, at boligen snart skal have en ordenlig overhaling derhjemme? Så kan jeg fortælle dig, at I langt fra er de eneste, der har den idé. Der er nemlig masser af danskere, der renoverer deres bolig hvert eneste år. Men hvis man aldrig har prøvet det før, kan der være nogle aspekter, som man ikke er blevet opmærksomme på endnu.

Det er heldigvis noget, som du vil blive meget klogere på i de nedenstående afsnit. Her vil du nemlig blive præsenteret for nogle af centrale aspekter af renoveringen, som I måske ikke er begyndt at overveje på nuværende tidspunkt.

Husk sikkerheden frem for alt

Hvis en del af renoveringen er at rive noget ned, er det vigtigt, at I husker sikkerheden. Man ved aldrig, hvad der kan ske på en byggeplads. Det er altid bedst at være på den sikre side! Derfor skal I huske at have sikkerheden først på dagsordenen, så det ikke er noget, I glemmer.

Sikkerheden kan øges på flere måder. Det kan blandt andet være ved hjælp af sikkerhedshjelme, sikkerhedsbriller og så videre. Man skal altid tage sikkerhedsforanstaltninger alvorligt!

Planlægning og budgettering

En renovering er ikke noget, der bare lige pludselig kommer ud af den blå luft. En renovering skal gerne være på baggrund af grundig planlægning, som har medført, at der er styr på, hvad der skal ske, og hvordan det skal ske.

Dertil er det vigtigt, at I husker at fastlægge et budget, så I ved, hvilket økonomisk råderum I har at arbejde inden for. I den forbindelse er det en god idé at have eventuelle uforudsete udgifter in mente, fordi man ved aldrig, hvad der sker. Det er ikke helt forkert at tilføje yderligere 10 – 15 % til budgettet, som kan bruges, hvis der skulle opstå et behov for det i løbet af renoveringen.