Som børn og unge er vi ikke bange for at drømme stort. Verden er åben og fuld af muligheder og uden grænser for, hvad vi kunne blive eller hvad vi kunne opnå. Du har helt sikkert som barn haft en drøm om at blive astronaut, videnskabsmand i ægte Einstein stil eller modedesigner i Paris.

Med tiden bliver disse drømme filet på kanterne. De skal passe ind i det liv og de muligheder, man har. Det vigtigste budskab er, at man aldrig må stoppe med at drømme stort.

Det er sværere som voksen at give de store drømme plads og rådighed i livet, men det kan altså lade sig gøre at finde tilbage til det barnlige drømmestadie, der er sundt for os som voksne. Det kræver måske lidt visualisering og træning, for hvordan ved vi egentlig, hvad vi drømmer om, helt inderst inde? Hvis du giver dig selv lidt tid og ro, kan det være, at det går op for dig.

 

Måske er det barndomsdrømmene, der kommer igen eller måske drømmen om at bygge nyt hus. Uanset hvad, skal du lade dig selv have disse drømme. For de kan reelt set blive til virkeligt. Hvis ikke dem alle, så i hvert fald de vigtigste – for du vil ubevidst, arbejde hen mod det, når du erkender, hvilke drømme du har til livet.

Drømme er vigtige for, at vi føler mening og glæde ved livet. Når man drømmer om noget, skal man forsøge at undgå at føle, at drømmene er ude for ens rækkevidde. Man skal i stedet forsøge at mærke indeni, at det reelt kan lade sig gøre. På den måde kan du selv navigere i at arbejde hen mod dine drømme, frem for at stoppe dem, inden du overhovedet har givet det en reel chance.