Overvejer du at spare pengene, som du bruger på et medlemskab i et træningscenter og i stedet investere dem i udstyr til dit eget træningslokale derhjemme, så læs med i denne artikel, hvor vi hjælper dig til at købe det helt rigtige udstyr.

Hvis du går med tanker om at droppe den faste månedlige betaling til Fitness World, eller hvor du nu træner, er du langt fra alene. Flere og flere danskere er nemlig begyndt at træne derhjemme. Overvejer du at gøre det samme, men er du i tvivl om hvordan du tager springet fra et fuld indrettet træningscenter til dit eget træningslokale, vil vi her i artiklen give vores bud på udstyr, som du bør anskaffe dig.

Håndvægte

Håndvægte er et must i ethvert træningslokale. Håndvægte gør det muligt at foretage et utal af effektive øvelser, som du nemt kan foretage derhjemme. Har du mulighed for også at anskaffe dig en træningsbænk, findes der ikke mange muskelgrupper, som ikke kan trænes med et sæt håndvægte.

Du kan vælge at investere i et sæt med håndvægte i forskellige vægtklasser, eller du kan købe en eller to justerbare håndvægte, så du selv kan tilpasse vægten til de forskellige øvelser. Du tilpasser typisk vægten ved at fjerne eller tilføje vægtskiver på vægtstangen.

Leder du efter håndvægte, kan du med fordel tjekke denne side, hvor du kan se de bedste: https://fitnesshelp.dk/haandvaegte/

En maskine til motionstræning

Det er vigtigt at få pulsen op og få sved på panden. Det kan du nemt få ved at løbe en tur udenfor. Udfordringen er dog, at det er nemt at komme med undskyldninger for at blive indendørs og droppe løbeturen.

Vind og vejr er aldrig en undskyldning for ikke at motionere, hvis du har et løbebånd, en motionscykel eller en crosstrainer i træningslokalet derhjemme. Du skal ofte tænke længe og kreativt, hvis du vil finde på gode undskyldninger for ikke at få klaret dagens motion.

Hvilken træningsmaskine du skal vælge til motionstræningen er en smagssag. Kan du godt lide at cykle, er motionscyklen et godt valg, ligesom løbebåndet er perfekt, hvis du sætter pris på en løbetur.

En aktivitetsmåler

Teknisk set hører aktivitetsmåleren ikke til i træningslokalet, men i stedet på din arm, hvor det leverer data om dagens aktivitet. Vi anbefaler den dog alligevel, da den er en fremragende træningsmakker, som kan hjælpe dig med at finde motivationen til at træne.

Aktivitetsmåleren kan, som navnet antyder, måle din daglige aktivitet. Afhængigt af hvor smart og avanceret den er, kan den også komme med anbefalinger, så du kan leve sundere. Hvis du fx har siddet meget stille i løbet af dagen, vil den anbefale dig, at du får rørt dig.

Inden du går i seng om aftenen, kan du tjekke data for dagen og se, om der er plads til forbedringer, eller om du får rørt dig tilstrækkeligt.