Når man skal indrette et smukt hjem, er det ofte detaljen, som er afgørende. Det betyder, at man måske allerede har fundet de store elementer, og nu vil man gerne gøre det lækkert. Her kan det ofte være de mindre ting, som er vigtige.

Det kunne eksempelvis handle om, at man gik rigtig meget op i nips og små anvendelige ting. Det kunne være en smart og nydelig oplukker. Det kan sagtens være en lille, flot designting, man kan have i mange år. Det kunne også være en proptrækker eller andre små ting.

Generelt er nips noget, som sætter et dejligt præg på hjemmet. Det betyder dog ikke, at nips er godt i alle mængder. Det er nemlig også vigtigt, at man forstår at begrænse sit nips, så det ikke løber løbsk. Mange har nok prøvet at være i et nærmest overfyldt hjem. Det giver ikke rigtig noget godt, fordi det virker rodet. Det fungerer langt bedre, hvis der faktisk er plads omkring til at nyde de enkelte ting, man har valgt at have stående fremme.

Den ensrettede stil

Indretning kan være en bøvlet omgang, og det kan hurtigt være udfordrende at gøre det lækkert. Der findes så mange holdninger til, hvad et flot hjem er, og derfor heller ikke ét rigtigt svar. Der findes dog nogle generelle fremgangsmåder, som oftest virker.

Det kan eksempelvis handle om at have en forholdsvis enrettet stil. Det betyder, at man ikke får det hele til at springe i alle mulige retninger. Igen handler det om, at det kan virke enormt rodet. Hvis man i stedet fokuserer på, at man skal have en mere samlet retning, fungerer det ofte en del bedre. Det er dog igen noget, som er bestemt af den enkelte situation. Nogle hjem kalder nemlig på en masse ‘rod’, som alligevel fungerer.

Plads til personlighed

For et hjem skal selvsagt også gerne have plads til personlighed. Der er ikke noget værre end at komme ind i et hjem, hvor man ikke kan mærke værten. Selvfølgelig skal man også kunne mærke, hvem der rent faktisk bor der.

Personlighed i et hjem kan komme til udtryk på mange måder. Det kan være interesser, man har, som man præger hjemmet med. Det kan også være nogle bestemte farver eller en måde at indrette, som passer til temperamentet. Man skal fokusere på, hvad man selv har brug for, og altså ikke hvad andre vil kunne lide.