Når det kommer til solcelleanlæg, så er en inverter en af de vigtigste dele. Men hvad er en solcelle inverter overhovedet for noget? Det kan du finde ud af, hvis du læser med videre her.

Hvad er en inverter til et solcelleanlæg?

En inverter til et solcelleanlæg kan også kaldes for en vekselretter eller en transformer. Men hvad er det overhovedet for noget? En inverter sørger for at omdanne jævnstrøm til vekselstrøm. Det betyder, at den sikrer, at jævnstrømmen, der bliver optaget i dine solceller, omdannes til vekselstrøm. På den måde kan du benytte dig af strømmen i din bolig. 

Tjek om din inverter fungerer korrekt

Der er flere ting, som du bør holde øje med, når du har solceller. Disse ting kan du typisk tjekke på din inverter. Derudover bør du sommetider sørge for at kigge på din inverter, så du kan se, hvad den laver.

Hvis du oplever, at dit solcelleanlæg gør noget unormalt eller lignende, kan det være en fordel at tage et kig på selve inverterens display. Det hjælper dig med at finde ud af, hvad der er galt med dine solceller. Det kan være, at der står en fejlkode eller andet på displayet.

Virker din inverter ikke, kan du undersøge dine sikringer. Men det kan også være, at du ikke selv kan få løst problemet. I dette tilfælde er det en god idé, at du kontakter en specialist inden for området. Herved kan vedkommende komme hjem til dig og tage et kig på dit solcelleanlæg og din inverter.