At rygning ikke er sundt, er almenviden i dag og trend går imod at rygning bliver mere og mere ildeset i den brede befolkning og rent lovgivningsmæssigt. Dette manifesterede sig i Rygeloven fra 2007 som for første gang gjorde op med rygning på de danske arbejdspladser. Denne rygelov er yderligere blevet skærpet og derved bliver rygning vanskeligere og vanskeligere. Derfor vælger flere og flere at benytte alternativer til de gammeldags cigaretter.

Det kan være forbudt at ryge i dit eget hjem

Grundlovens §72 fastsætter at boligen er ukrænkelig hvilket mange tror betyder at man kan gøre som man vil når man indenfor hjemmets fire vægge. Men sådan forholder det sig langt fra mere. Faktisk kan der forbydes rygning i ejerlejligheder samt lejelejligheder.

Årsagen er simpel. Røgen fra ens lejlighed kan sive op til overboen eller naboen og dermed genere naboer hvilket for det første kan være forbudt men mindst ligeså vigtigt kan det være medvirkende til at skabe et dårligt naboskab. Så uanet om det er forbudt eller ej bør gå udenfor og ryge af hensyn til din udlejer og nabo.

Passiv rygning dræber

På verdensplan viser tal fra 2010 at 600.000 mennesker dør af passiv rygning årligt (!). I Danmark vurderes det at op imod 2.00 mennesker dør årligt at passiv rygning. Så bor du sammen med andre, hvad enten det er ens børn, kæreste, kone eller ven så vil man udsætte vedkommende for irreversibel langvarig skade hvis man kontinuerligt ryger i deres nærvær.

Der er mange som ikke skelner det en tanke i øjeblikket men faktum er at det er skadeligt for alle dem som er i rygerens omgivelser og det burde påvirke dig som ryger og ligeledes føre dig udenfor så du kan nyde din cigaret i den frie luft og på den måde ikke udsætte andre for fare.

Det er dyrt for hjemmet at ryge

Det er ikke kun i forhold til sundheden og naboerne at det er en dårlig idé at ryge i hjemmet. Nikotin fra cigaretrøg sætter sig i møblerne, væggene og gardinerne. Det betyder at du oftere skal gøre rent og derudover skal du oftere male væggene og uanset hvor ofte du gør rent og hvor tit du maler vil du aldrig helt kunne eliminere følgerne af at ryge indendørs.

En cigaret ovenpå en træt dag kan slå dig ihjel

Alle rygere brænder sig på en cigaret fra tid til anden. Enten fordi man glemmer at aske eller fordi man i et øjebliks distræthed glemmer at skodde den. Farligere bliver det når man er i hjemmet og sidder i sofaen eller ligger i sengen og ryger.

For falder man i søvn og taber cigaretten er der en reel fare for at den tændte cigaret antænder det møbel man sidder i eller gulvtæppet under en. Dette er der talrige eksempler på hvert år hvor ældre dør fordi de ryger og falder i søvn og først vågner når det er for sent.

Så afslutningsvis kommer her et godt råd at slutte af med, når du skal ryge så gå udenfor. De 5-6 minutter det tager at ryge en cigaret kan du bruge på en afslappende tur rundt om blokken, så får du både frisk luft og motion og udsætter dig ikke for de farer der er forbundet med at ryge indendørs.