At købe en ny seng er lettere end nogensinde før, et enkelt besøg i den lokale sengebutik, eller et klik i en webshop, og så er det klaret. Men at komme hjem med den rette seng, det er derimod ikke særlig let – det kræver både viden og indsigt samt de rigtige beslutninger.

Sengetyper

Det første du skal beslutte dig for, når du vælger seng, er hvilken salgs seng der passer bedst til dig. Nedenunder kan du se de væsentlige ting om de forskellige sengetyper.

  • Boksmadras

En simpel seng med fjedermadras, topmadras og ben. Den er god til dig, der ikke har særlige behov, eller hvis omkostningerne skal holdes nede.

  • Elevationseng

En elevationsseng er en seng med en elektrisk motor, der gør den justerbar. En elevationsseng er god til dig hvis du godt kan lide at sidde behageligt op i din seng, og til dig der har fysiske behov.

  • Kontinentalseng

Kontinentalsengen er en seng med flere madraslag, som giver optimal komfort og fleksibilitet, samt understøttelse af din kropsvægt.

Længden

Det næste du skal overveje, er hvor lang og bred din seng skal være. Du skal typisk have en seng med en længde på 200cm, hvis du er under 190cm. Hvis du er over 190cm, bør du vælge en seng med ekstra længde.

Bredden

Bredden på sengen afhænger af hvor mange mennesker der skal være i sengen, hvis der skal være 2 voksne, bør du vælge en seng der er omkring 180cm bred. Hvis der er en enkelt person i sengen, bør sengen kun være omkring 90cm bred.

Tilbehør

Til din seng er der meget væsentligt tilbehør som du bør købe, det kan f.eks. være at du har købt en seng uden en topmadras, så bør du købe en topmadras ved siden af. Selvfølgelig er det også væsentligt at købe et sengebord, da det giver en flade, hvor du kan opbevare bl.a. en bog, dine briller eller et glas vand.