Det kan ofte synes svært at fokusere på de små detaljer i et hjem. Der er måske en masse store ting, som skal gøres, og man kan slet ikke fokusere på de mindre af slagsen. Det er dog en skam, for ofte er detaljen faktisk noget, som gør en rigtig stor forskel. Lad os tage nogle eksempler på, hvad det kunne være.

Gummilister

Det er næppe det første, som står på din liste. Men gummilister er jo faktisk noget, alle har brug for. Det gælder, uanset om det er til hjemmet, sommerhuset, bilen eller båden. Der er gummilister alle steder, og hvis de ikke fungerer, er det noget rigtig skidt.

Gummilister holder sin form længe, hvilket betyder, at de ikke så ofte skal skiftes. Det er en stor fordel, hvis man eksempelvis skal have nye vinduer og gerne vil have det til at spille. Der er naturligvis forskellige former for lister, man skal bruge til de forskellige steder. I huset er det lidt noget andet materiale, end det eksempelvis er til båden eller bilen.

Væggene

Måske fokuserer man rigtig meget på indretningen. Tingene skal stå i den rigtige kombination, og der skal vælges de rette møbler, som passer til rummene. Det kan tage rigtig meget opmærksomhed, så man måske glemmer at fokusere på andre ting. Det kan eksempelvis være, hvad der skal op på væggene.

Nogle er vilde med det helt minimalistiske og stilrene. Her skal der typisk ikke hænge så meget, fordi det støjer lidt. Nogle vil gerne have helt ro, hvilket er nemt at slappe af i. Ofte er det dog netop de små ting, som giver den ekstra detalje. Det kan være det rigtige maleri, som fremstår roligt. Det kan også være en anden form for kunst, som passer ind i stilen.

Farverne

Det er ofte en god idé at kigge lidt på farvesammensætningen, når man indretter og præger sit hjem. Det er selvfølgelig populært med hvide vægge, men måske skal der også være nogle kontraster. Det er typisk farvesammenspillet, som giver et ekstra strejf.

Når du sammensætter hjemmet eller sommerhusets farver, er det godt at vide, hvad der passer sammen. Typisk er det kontrasterne, som fungerer rigtig godt. Det vil sige, at man kigger på, hvordan farverne bedst muligt kommer til udtryk. Sort og hvid er naturligvis de perfekte kontraster, men for nogle er det vigtigt også at have lidt flere farver, som giver noget personligt og kant.