Mange kender sikkert til følelsen af at være tilfreds med sin boligindretning, men alligevel føle, at der mangler noget. Måske du gerne vil have lidt mere personlighed og kant ind i din stue. Hvad der her følger, er fire tips til hvordan du kan gøre dette.

Farve på væggene

Farver er in i boligtrends for tiden. Væk er dagene hvor alt skulle være hvidt, gråtoner eller sort, og ind er kommet en kærlighed til farver. En glimrende måde at få farver ind i sin stue på, er på væggene. Hvid på hvid er fint, men vil du have mere personlighed og kant ind, kan farver på væggene være en fantastisk ting. Og der er en række måder at gøre det på.

En mulighed der ofte virker elegant, er at farve blot en væg. Dette giver rummet dybde og kan desuden være en måde at teste farver af uden at skulle male overalt. Der er ingen grænser for hvilke farver det kan være, men dybe, grønne farver er meget in for tiden. Desuden er det vigtigt at tænke møblementet ind i det, og tænke i en farveskala fra start – højst 4-5 forskellige farver i et rum.

Statement på større møbler

Farver kan også komme ind i din stue på andre måder. Nogle vælger måske farver på mindre ting som sofapuder eller et farvefyldt tæppe, men skal der virkelig være et personligt statement, er en farver på større møbler som for eksempel en sofa vejen at gå. Mange vælger nemlig ofte lidt sikrere ved større møbler end de ellers gør.

Et eksempel på et sådant statement kunne være Symfonis 3+2 personers sofa i grøn velour. Sofaen er elegant og vil passe ind i mange indretningsstile, men er stadig med sin dybe, grønne farve og særligt guldbenene et friskt pust til en stue.

Prikken over i’et kan være Lotus’ lænestol i mustardgul velour. Farven komplimenterer meget fint sofaens grønne, og matcher særligt med guldbenene.

Mix nyt og gammelt

En trend der for alvor er kommet for at blive, ikke blot indenfor boligindretning, men så mange andre steder, er genbrug. Genbrug er miljøbevidst, hipt og godt for pengepungen. Hvad der ofte giver en virkelig personlig og elegant stil, er at kombinere nye møbler med gamle møbler og genbrugsfund. På den måde bliver din indretningsstil typisk unik og markant mere personlig, end hvis alt er nyt.

Genbrug er ofte godt til ting som borde og opbevaring. For eksempel kunne sofa-sættet fra før med fordel færdiggøres med et flot, gammelt, vintage sofabord. Ellers kunne enhver stue blive ekstra elegant med en gammel bogreol eller måske et genbrugt tv-møbel. Mulighederne er mange, og hvis du er typen der elsker at opsnuse genbrugsfund, er det bare med at mixe og matche med nyere møbler.

Træk grønt ind

En anden trend der virkelig har bidt sig fast i boligindretningen, er den øgede popularitet af husplanter. Instagram og andre sociale medier flyder nærmest over af indretningstips med planter, og guides til at vælge de rigtige indendørsplanter. Og det er ikke svært at se hvorfor. Planter bringer liv og farve til enhver stue, og det kan være en hyggelig, afslappende ting, at gå og vande

og passe dem i sin hverdag.

De fleste planter er desuden nemme at holde i live. Det er dog vigtigt at du vælger en plante, der passer til hvor meget tid du vil bruge på den. Er du typen der helst bare vil vande den, og så ellers lade den stå, bør du sikre dig, at planten du køber, er en plantetype der kan holde til det. Planter giver desuden mulighed for yderligere at pynte din stue med flotte vaser og krukker som planterne kan stå i.