Dette er sponsoreret indhold 

Efter en lang og hård vinter kan haven godt trænge til lidt kærlighed. De udendørs og praktiske opgaver er blevet sat på standby i de kolde måneder, og hyggen rundt om pejsen med en kop varm kakao er mere tiltalende. Men når sommeren er lige om hjørnet, er der mange, der ønsker at give haven en kærlig hånd, så den er klar til sommerens mange fester og grillaftener. Det kan dog være lidt svært at vide, hvor man skal starte, hvis ikke man er vant til at have arbejdshandskerne på. Der er heldigvis hjælp at hente – læs med her, og få tre gode råd til, hvordan du nemt og overskueligt kan give din have et friskt pust. 

Få ordnet vinduerne 

Et godt sted at starte, når det omhandler istandsættelse af vinduer, er ved at komme i kontakt med en Glarmester. Hos en glarmester får man muligheden for at få repareret små eller store skader på vinduerne af professionelle til en billig pris. Derudover er det et forslag at vælge at give sine vinduesrammer en omgang maling. Nogle pæne og velholdte vinduesrammer giver huset et rigtigt fint præg, og visuelt er det en stor del af husets udtryk. Sidst, men ikke mindst, er det rigtig vigtigt at få pudset vinduerne både indvendigt og udvendigt. Nogle vedligeholdte vinduer er med til at skabe husets udtryk, og det er noget, man kan kigge på fra haven hele sommeren, og dermed noget man vil blive glad for at få ordnet.

Prioritér vedligeholdelse af græsplæne og bede

De fleste haver i dagens Danmark består primært af en græsplæne. Netop derfor er det essentielt, at man vedligeholder sin græsplæne over sommeren, da det er noget af det, der påvirker udseendet af haven allermest. Hvis man derudover har nogle bede i haven, er det også en god idé at få sat dem i stand, samt få fjernet diverse former for ukrudt. At have en pæn græsplæne og nogle vedligeholdte bede, er med garanti noget, man kan glæde sig over at kigge på hele sommeren. 

Sæt terrassen i stand 

En vigtig del af haven er terrassen, da det er her, man skal holde alle sommerens grillaftener. Det er altså et sted, man vil opholde sig meget over sommeren, og dermed også noget, der bør sættes i stand. Det kan være havemøblerne trænger til at blive skiftet ud. Eller det kan være, at der skal sættes nogle krukker med blomster frem på terrassen. Man kan også finde nogle gamle paller og bygge sin egen havesofa, så man får en lille hyggekrog ude på terrassen. Der er massere af muligheder, og ofte er det kun små ændringer, der gør hele forskellen.